Predallen

Op maat gemaakte betonnen plaat met een ingewerkte wapening.

Offerte aanvragen

Dragend vloersysteem

Een predal is de meer gangbare naam voor een breedvloerplaat. Deze platen worden op maat van elke werf gemaakt. In eerste instantie dient een predal als verloren bekisting. In tweede instantie maakt de predal deel uit van het dragende vloersysteem.

Predallen worden op de dragende muren van een gebouw geplaatst en gestut. Vervolgens wordt op de predallen een betonlaag gestort. Zo bekomt men een betonvloer die één geheel vormt.

Predallen hebben ingewerkte onderwapening.

Dit ingewerkte staal vormt de trekzone van de uiteindelijke vloerplaat. Het beton dat daarbovenop wordt gestort na plaatsing, geeft de volledige stevigheid aan vloer met een drukzone aan de bovenzijde.

De platen zijn aan de bovenzijde ruw en voorzien van tralieliggers.

Dit is belangrijk voor de hechting van de achteraf te storten betonnen druklaag. Een predal heeft standaard een dikte van 5 cm, maar indien nodig is dikker ook mogelijk, bijvoorbeeld om een hogere brandweerstand te bekomen.

Alle soorten afwerking mogelijk

De gladde afgewerkte onderzijde zorgt meteen voor een strak eindresultaat. Tussen twee predallen zit er enkel een smalle esthetische voeg. Het is daarom niet echt nodig om de onderkant van de predallen te bezetten. Deze gladde onderzijde geeft beschilderd meteen een afgewerkt resultaat. Je kan zelfs kiezen voor het natuurlijke uitzicht van het onbehandelde beton.

In samenspraak met jouw stukadoor kunnen predallen ook perfect bepleisterd worden of afgewerkt met een spuitplamuur.